Partij

Op 6 december 2004 wordt Etienne, op dat ogenblik gemeenschapssenator en Vlaams parlementslid, politiek secretaris van CD&V.

De politiek secretaris is de rechterhand van de partijvoorzitter en onderhoudt intensieve contacten met de parlementsleden en de lokale afdelingen.

Tijdens de regering-Verhofstadt III wordt Etienne aangeduid als interim-voorzitter van CD&V. Op 20 december 2007 volgt hij Jo Vandeurzen op, die minister van Justitie is geworden.

Door zijn benoeming tot Staatssecretaris op 20 maart 2008 komt automatisch een einde aan zijn functies in de partij.

Meer nog dan een politieke partij is CD&V een beweging van mensen die samen de handen uit de mouwen steken en de wereld vorm geven. Van militant tot vicepremier. Elk paar handen, elke mens telt. Mensen spreken onze woorden en bepalen onze daden. Mensen maken onze toekomst.

Een toekomst die geen luchtkastelen belooft, maar die we realiseren door er hard voor te werken. "Gene zever, gewoon hard werken", zoals vicepremier Kris Peeters zegt. Want christendemocraten zijn doeners, en we stoppen niet voor we ons doel bereiken: een toekomst uitbouwen die ons vertrouwen verdient, die mooi genoeg is om waar te zijn. Positief realistisch!

Daarom kiest CD&V voor economische groei zonder sociale afbraak. Omdat het kan. Omdat economische groei en sociale vooruitgang mekaar versterken. Omdat er voor ons geen welvaart is zonder welzijn, en omgekeerd. Omdat, net als een kind, een mens, een onderneming, een regio, een land maar kan groeien mits een stel stevige wortels, voedende grond, en de nodige dosis vertrouwen.

Daarom kiest CD&V voor die plek waar mensen thuis zijn, het gezin. Dé potgrond waarin mensen kunnen groeien en bloeien, waar ze in alle vertrouwen zichzelf kunnen zijn en ontwikkelen. Op heel veel verschillende domeinen, van kinderbijslag over woonbonus tot uitgebouwde zorg, zal CD&V het gezin in al zijn hedendaagse vormen ondersteunen.